site-logo
site-bg

Kombi ve Radyatör Montajı


withimage-photo

KOMBİ

Ev veya iş yeri gibi küçük ölçekli kapalı alanları ısıtmak ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla üretilmiş ısıtma cihazıdır. Ebatları ve kullanım yerleri açısından eski tip ısıtıcılara göre yer tasarrufu sağlar. Sessizliği, kullanım kolaylığı, hafifliği ve kolay montajı sayesinde alanında en çok tercih edilen ısıtma cihazıdır. Doğalgazın tepkimesi ile oluşan ısıyı eşanjörlere su ile ileten sistemdir.

Kullanıldığı sistem ve yakıt sebebiyle çevreye verdiği zarar minimum seviyededir. Sessiz ve az yer kaplamasıyla son zamanların en çok tercih edilen ısıtma cihazlarıdır. Yakıt sarfiyatı ve hassas ayar özellikleri ile aynı anda her odaya ısı iletmektedirler. Dışarı açılan bir duvara ya da balkonlara kolayca montaj edilebilir. Yanma sonrası kül ve is olmadığı için baca temiz kalır.

plumber-attaches-trying-fix-problem-with-residential-heating-equipment-repair-gas-boiler (1).jpg

Yoğuşmalı kombiler; yanma bittikten sonra oluşan atık gaz içindeki gizli ısıyı tekrar yanmaya dahil ederek ısı geri kazanımı yapar. Bu geri kazanımla beraber enerji tasarrufu sağlanmış olur. Cihazların yoğuşma özelliği m2 ‘ye göre değişiklik göstermemektedir. Yoğuşmalı kombiler küçük evlerde yoğuşma yapmaz gibi söylentiler tamamen yanlıştır. Yoğuşma temelinde ısı transferi olduğu için bu ilkeye göre hareket etmemiz gerekir. Yani ısı farkının çok olması yoğuşmanın da yüksek olacağı anlamına gelmektedir. BOĞAZİÇİ MÜHENDİSLİK bu teknik bilgi ve tecrübe açısından gerekli donanıma sahiptir. Ücretsiz keşiflerimizle yaşam alanınıza en uygun sistem ve cihazı seçmektedir.

esanjor-1.17dfe23.8ff0caa.jpg

Tek Eşanjörlü

Tek eşanjörlü sistemlerde bitermik blok eşanjör kullanılır. Yanma ortamında bulunan eşanjör hem ısınma hem sıcak su ihtiyacını karşılamaktadır.. Bu sistemde ihtiyaca göre çalışmaktadır. Hem sıcak su hem de ısınma ikisi aynı anda çalışamaz. Bir işlemi yaparken diğer diğer işlem durur.

Çift Eşanjörlü

Çift eşanjörlü sistemlerde blok ve plakalı olmak üzere iki adet eşanjör bulunmaktadır. Yanma ortamında bulunan blok eşanjör monotermiktir ve sadece ısıtma sistemi için kullanılır. Diğer plakalı eşanjör ise sıcak susistemi için kullanılır. Bu sistemin diğerine göre konfor ve verim oranı daha yüksektir. Çift eşanjörlü sistemde hem ısıtma hem de sıcak su sistemi beraber çalışmaktadır.

Fellini-Kombi-Fan-Motoru-resim-3958.jpg

Fanlar

Yanma için gerekli havanın sisteme transferinde ve yanma sonucu oluşan atık gazın bacadan atılmasını sağlamaya yarar. Çalışma prensibi olarak 2’ye ayrılır. Sabit hızlı fanlar ( Tek kademeli, Çift kademeli) Modülasyonlu fanlar ( Elektrik hız kontrollü)

Baykan Tankı-228x228.jpg

Genleşme Tankı

Isıtma devresi kaplı bir sistemdir ve fizik kuralları gereğince ısınan suyun hacmi artmaktadır. Bu hacim artışının kapalı devreye ve cihazlara zarar vermesini engellemek amacıyla genleşme tankı kullanılır. Tankın içinde bulunan membranın bir tarafı azot gazı ile ön basınçlandırılır. Diğer tarafına ise ısınan su dolar ve bu sayede sistemdeki mevcut su her sıcaklıkta aynı basınçta olur.

9598955421746.jpg

Türbin

Sistemdeki suyun akışını algılamak için kullanılır. Dolaşan suyun debisini ölçer. İçerisinde debi regülatörü bulunur bu regülatör sayesinde debi kontrol altına alınır. Elektronik kartla irtibatlanır.

9598951948338.jpg

Manometre

Isıtmada ki kapalı devredeki basıncı ölçmek için kullanılır. İdeal basınç oranı ise 1,2- 1,5 bar arasındadır.

vaillant vuw step motorlu üç yollu vana-750x750.jpg

3 Yollu Vana

Sekonder (plakalı) eşanjör bulunan çift eşanjörlü kombilerde bulunur. Ana eşanjörler de ısınan suyu plakalı eşanjöre transferi esnasında kullanılır. Vana ve motoru da bulunmaktadır.

EV112-Emniyet-ventili-3bar-dis-dis-750x750.jpg

Emniyet Ventili

Kapalı devredeki (ısıtma tesisatı) suyun basıncı yükselir ise ventil açılır ve su hacmini azaltılır ve basıncın 3 barın üzerine çıkmasını engellenir.

unnamed.jpg

Sirkülasyon Pompası

Isıtma devresinde suyun dolaşmasını sağlar. Kombi de ısıtılan su bu pompa aracılığı ile ısıtma grubuna iletilir bu iletimden sonra dolaşımını bitiren su tekrar kombiye döner.

Kombi Sınıfları

buderus-kombi-1-600x600.png

B tipi cihazlar: Halk arasında bacalı diye bilinen cihazlardır. Yanma için gerekli havayı bulundukları ortamdan alırken, Atık gazı baca aracılığı ile dışarı atmaktadır. Bu sınıftaki kombilerin artık üretimi yoktur ve kullanımı da yasaklanmıştır. Bu tür kombilerin değişiminde C tipi kombilerin kullanılması zorunluluğu getirilmiştir. C tipi kombiler fanlı ve fansız olarak aralarında ikiye ayrılırlar. C tipi cihazlar: Hermetik cihazlardır. Yanma için gerekli havayı dışarıdan alıp atık gazı da dışarıya atan cihazlardır. Bu sistem çift cidarlı baca ile çalışmaktadır. Bu sınıf da içinde üçe ayrılmaktadır. Konvansiyonel, yarı yoğuşmalı ve tam yoğuşmalı kombiler olmak üzere. 2018 yılının Nisan Ayı'nda yürürlüğe giren ERP düzenlenmesi ile konvansiyonel cihazların üretimi durdurulmuştur. 2019'un Eylül Ayı'nda ERP'nin 2. Aşaması yürürlüğe girmiştir ve şuan mevcutta kullanılan yarı yoğuşmalı kombilerin de üretimi durdurulmuştur.

withimage-photo

RADYATÖR

Sıcak bir akışkan ile üretilen ısıyı dışarı ileten dökme demir, çelik ya da alüminyumdan yapılmış dilimli borulardan oluşan ısıtma aracıdır. Görsel anlamda evinize dekor katacak çeşitliliğe sahip olan radyatörlerdir. Tüm radyatörler TSE (Türkiye), CE gibi belgelere sahip olup, kalitesi tüm Dünya tarafından onaylanmıştır. LRQI ve TSE onaylı ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerine sahiptir. (VARSA) Çeşitli boya teknolojileri kullanılarak üretilen radyatörler. Yıl garanti ile satışa sunulmaktadır. Paslanmaz malzemeden imal edilen radyatörler ısı iletiminde çok iyi bir avantaj imkânı sağlar. Misal, 600 mm yüksekliğe sahip bir radyatör ortalama 1800 kcal/h enerji vermektedir. Daha verimli bir ısı geçişi elde etmek için radyatörlerin yüzey alanları geniş tutulmaktadır.

Radyatörler şekil ve kullanılan malzemeye göre 4 sınıfa ayrılır

concept-heating-season-indoor-with-radiator.jpg

Ham maddesi sac olan panel radyatörler döküm radyatöre göre daha hafiftir. Isıyı çok hızlı ilettikleri için ev gibi küçük mahallerde hızlı ısıtma ve ısı ayarını kontrol etme açısından oldukça kolaydır. Bu nedenlerden daha çok ev ve ofislerde kullanılır. Panel radyatörlerin bakımı da oldukça kolaydır.

heating-radiator-isolated-white-background-3d.jpg

Alüminyum ısıl iletkenliği demir ve çeliğe göre üç kat fazladır. ısıtma sistemlerinde kullanılan en verimli metaldir. Bu sebeple daha çabuk ısınır ve daha çabuk soğur. İstenildiğinde ısınmaya, kullanılmadığında soğumaya daha uygundur.

black-radiator-room-heater-with-temperature-controller.jpg

Döküm radyatörlere göre daha hafif ve daha ucuz olan dilimli çelik radyatörler, aşınmaya da döküm olanlara göre daha az dayanıklıdır. En fazla su hacmi bu tip radyatörlerdedir.

heating-radiators-isolated-white-background-3d-render.jpg

Döküm radyatörler ısı iletkenliği yüksek, tasarruflu ve uzun ömürlü radyatörlerdir. Döküm radyatörlerin ham maddesi demir olması sebebi ile ısıyı daha hızlı yayar. Uzun ömürlü olması sebebiyle okul, hastane, işyeri gibi mahallerde en çok tercih edilen radyatör türüdür.

DestekHemen iletişime geçin
Destek

Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?

00:42